середа, 21 серпня 2024 р.

Порядок надання супервізії педагогам у загальній середній освіті

Затверджено Порядок надання професійної підтримки та допомоги педагогічним працівникам (здійснення супервізії) (наказ МОН України від 14.06.2024 № 855, зареєстровано в Міністерстві юстиції України 06 серпня 2024 р. за № 1201/42546).
ℹ️ Порядок визначає процедуру надання професійної підтримки та допомоги педагогічним працівникам (здійснення супервізії) у сфері загальної середньої освіти.
📌 Метою супервізії є здійснення комплексу заходів із професійної підтримки та допомоги педагогічним працівникам закладів освіти згідно з вимогами професійних і освітніх стандартів.
У документі визначено:
🟨 загальні положення здійснення супервізії (принципи, функції, завдання, методи супервізії);
🟨 юридичний статус;
🟨 процедуру здійснення супервізії.
🔗Із змістом Порядку надання професійної підтримки та допомоги педагогічним працівникам (здійснення супервізії) можна ознайомитись за покликанням: https://ips.ligazakon.net/document/RE42546?an=62


субота, 17 серпня 2024 р.

Інтерактивні Державні стандарти (інформатична освітня галузь)

Персоналізований підхід у навчанні: уряд затвердив Державний стандарт профільної середньої освіти.

З 1 вересня 2027 року за новим стандартом почнуть здобувати повну загальну середню освіту учні та студенти:

  • в академічних ліцеях (10–12 класи);
  • в закладах спеціалізованої освіти;
  • в закладах професійної (професійно-технічної освіти);
  • в закладах фахової передвищої освіти.

Стандарт дасть можливість учням і студентам формувати індивідуальну освітню траєкторію.
Що це означає? Вибір профілю навчання, який пропонуватиме: навчальні предмети й інтегровані курси для поглибленого чи професійно орієнтованого вивчення; предмети й інтегровані курси поза профілем.

Оксана Пасічник, учитель інформатики ліцею “Сихівський” (м.Львів), учасниця робочих груп з розробки Державного стандарту початкової освіти та Державного стандарту базової середньої освіти (інформатична освіта), з розробки оновлення навчальних програм з інформатики 5-9 кл., з розробки опису цифрової компетентності педагогічного працівника, співавтор модельної навчальної програми з інформатики для 5-6 та 7-9 класів НУШ, пропонує інтерактивні Державні стандарти, який об'єднує три Державні стандарти — для початкової, базової та старшої школи.

Джерело: ФБ-сторінка Oksana Pasichnyk

пʼятниця, 16 серпня 2024 р.

Готуємося до НУШ у 7 класі


16 серпня 2024 року о 16:00 відбудеться вебінар «Інформатика-7: навчаємо по-новому».

Спікерки:
  • Наталія Морзе, співавторка модельних навчальних програм з інформатики (для 5–6 і 7–9 класів) для НУШ, а також кількох поколінь підручників з інформатики для початкової, середньої і старшої школи, член-кореспондентка Національної академії педагогічних наук України, професорка Київського університету імені Бориса Грінченка, докторка педагогічних наук, заслужений працівник освіти України, міжнародна експертка з цифрових навичок та цифрового навчання Європейської навчальної фундації European Training Foundation (м. Київ);
  • Ольга Барна, співавторка модельних навчальних програм з інформатики (для 5–6 і 7–9 класів) для НУШ, а також кількох поколінь підручників з інформатики для початкової, середньої і старшої школи, кандидатка педагогічних наук, доцентка Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка, учитель/викладач-методист вищої категорії, заслужений працівник освіти України (Тернопільська область).
Посилання на трансляцію: https://www.youtube.com/live/97Qs4NS8Sig
Джерело: ФБ-сторінка УОВЦ "Оріон"