неділю, 11 березня 2018 р.

Посібник «PISA: математична грамотність»




Дослідження проводиться раз на три роки й спрямоване на оцінювання систем освіти в різних країнах світу на підставі тестування 15-річних учнів. Україна долучається до більш ніж 80-ти країн, що беруть участь у PISA – 2018.
2018 року Україна вперше візьме участь у Програмі міжнародного оцінювання учнів PISA, що проводиться під егідою Організації економічного співробітництва і розвитку (ОЕСР).
Метою програми є визначення тенденцій у результатах освітніх програм різних країн; чинників, що впливають на рівень навчальних досягнень учнів у світі.


На сайті PISAUkraine (http://pisa.testportal.gov.ua/) Опубліковано посібник «PISA: математична грамотність». Підготовлене фахівцями УЦОЯО видання розміщено на офіційному сайті PISA в Україні (розділ «Рамкові документи»).

У посібнику висвітлено засадничі ідеї оцінювання математичної грамотності, які покладено в основу дослідження PISA. Видання містить  оприлюднені ОЕСР завдання з математичної грамотності, їхні характеристики, а також критерії оцінювання. Ці ж завдання (у форматі зручному для друку) подані в окремому розділі й можуть бути використані вчителями в процесі формування в учнів/студентів математичної компетентності.

Інформація, що міститься у посібнику, буде цікава широкому колу освітян України – учителям, ученим-педагогам, методистам, авторам підручників і навчальних посібників із математики, науковцям у галузі освітніх вимірювань, а також учням/студентам закладів загальної середньої освіти.

«PISA: математична грамотність» читати.

 Джерело: сайт PISAUkraine (http://pisa.testportal.gov.ua/)

Немає коментарів:

Дописати коментар