вівторок, 3 квітня 2018 р.

Семінар-практикум для вчителів математики

Учитель живе доти, доки він вчиться, тільки-но 
він перестає вчитися, у ньому помирає вчитель
К.Д.Ушинський

На сучасному етапі модернізації системи освіти й виховання в Україні особливої актуальності набуває питання підвищення й розвитку професійної компетентності вчителів загальноосвітніх шкіл. Розвиток сучасного суспільства породжує гостру необхідність в педагогах, які володіють високою професійною компетентністю. Які шляхи формування та вдосконалення професійної компетентності вчителя? Відповідь на це запитання намагалися знайти вчителі математики під час проведення семінару-практикуму, який відбувся 28 березня 2018 року на базі Чернівецької СЗОШ І-ІІІ ступенів № 6.
Директор школи Віктор Никифорович Дем’янчук розповів про навчальний заклад та побажав учасникам плідної праці, завершивши свій виступ оригінальною відеопрезентацією. Заступник директора з навчально-виховної роботи школи Олена Юліанівна Парпауц представила роботу шкільного методичного об'єднання учителів математики та інформатики. 


Під час теоретичної частини методист ММЦ Терлецька Інна Дмитрівна ознайомила педагогів з шляхами формування та вдосконалення професійної компетентності педагогів. А також продемонструвала використання онлайн-ресурсу Wizer.Me (інструменту для створення інтерактивних робочих аркушів) у роботі вчителя математики. Про теоретичну готовність учителя в комплексі професійної компетентності розповіла Біляніна Ольга Ярославівна, методист науково-методичного центру природничо-математичних дисциплін ІППОЧО.



Практична частина проходила у формі методичної панорами, під час якої присутні педагоги ознайомилися з досвідом педагогічної діяльності учителів СЗОШ №6. Речковська Людмила Оттівна продемонструвала як вчитель математики може використовувати освітні інтернет-ресурси у своїй професійній діяльності, а Тодорюк Наталія Михайлівна залучила педагогів до обговорення застосування сучасних технології навчання на уроках математики.


Цінним у роботі семінару був методичний практикум під час якого учасники семінару працювали у групах. Кожна група повинна була спроектувати сучасний урок в контексті нових освітніх стандартів та презентувати учасникам семінару за допомогою прийому «Кубик Блума».









Завершальним етапом семінару став психологічний тренінг «Знай, вивчай, впроваджуй!», який провела психолог школи Костенюк Олександра Василівна.
Під час підведення підсумків учасники семінару підкреслили актуальність та важливість обговореної проблеми, відмітили професіоналізм, високий рівень та практичну направленість семінару.


Матеріали семінару завантажити

Немає коментарів:

Дописати коментар