четвер, 19 грудня 2019 р.

Засідання Школи молодого вчителя інформатики

18 грудня 2019 року на базі загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №3 для молодих вчителів інформатики навчальних закладів міста відбулося чергове заняття міської школи молодого вчителя з теми «Формування інформаційно-комунікативних компетентностей через проєктну та ігрову діяльність на уроках інформатики». Відкрила заняття Терлецька Інна Дмитрівна, методист з математики ММЦ управління освіти Чернівецької міської ради,
яка  акцентувала увагу на тому,  що найбільш ефективно інформаційна компетентність учнів формується при поєднанні різних методів та технологій, зокрема і  методу проєктів. Застосування  на уроках інформатики ігрових технологій  полегшує засвоєння досить складної інформації для дитини, в учнів виробляється звичка зосереджуватися, самостійно думати, розвивати увагу. Адже захопившись грою, діти не помічають, що навчаються, до активної діяльності залучаються навіть найпасивніші учні.

 Оригінальною відеопрезентацією директор школи Мокрогуз Світлана Олексіївна представила навчальний заклад та відмітила, що кафедра інформатики представлена вчителями вищої категорії, учителями-методистами. 
Під час теоретичної частини вчителі інформатики ЗОШ №3 поділилися досвідом своєї роботи: Ярослава Дмитрівна Собистинська показала як можна використовувати елементи ігрових технологій на уроках інформатики в 4-7 класах, а Валентина Іванівна Йосипенко повідомила про метод проєктів як один із видів впровадження інформаційних технологій у навчання та продемонструвала універсальну методику організації учнівських проєктів.
Під час практичної частини учасники засідання моделювали урок інформатики з використанням методу проектів та ігрових технологій. 


На завершення засідання учасники поділилися враженнями від побаченого та висловили вдячність за можливість збагатитися досвідом практичної роботи. Слухачі ШМВ інформатики отримали методичні рекомендації та матеріали засідання.

Немає коментарів:

Дописати коментар