неділю, 5 січня 2020 р.

Підготовка до ІІІ етапу ІХ Всеукраїнської учнівської олімпіади з інформаційних технологій

Починаємо підготовку до ІІІ етапу ІХ Всеукраїнської учнівської олімпіади з інформаційних технологій та до розширеного формату олімпіади наступного 2020-2021 навчального року
Шановні колеги!!!
Наша з вами олімпіада розвивається та зростає. Вона з самого початку має мету надати обдарованим учням можливість змагатись у розв'язку завдань з усіх розділів шкільного курсу інформатики, оскільки всі попередні роки до 2011-2012 навчального року в державній олімпіаді з інформатики були представлені виключно завдання з програмування.
8 років від експериментальної Всеукраїнської олімпіади 2004 року у Дніпрі до визнання МОН України у 2011 році необхідності проведення таких змагань на державному рівні - цей шлях ми пройшли з дніпровським авторським колективом.
8 років з початку заснування Всеукраїнської учнівської олімпіади з інформаційних технологій ми з вами, колеги, набирались досвіду та за можливих до цього часу методичних рішень, авторських пропозицій в олімпіаді з інформаційних технологій використовували завдання з опрацювання текстової, графічної інформації, табличних даних і баз даних в пакеті офісних додатків. Учасники олімпіад мали задачі з проектування моделей та процесів, аналітики та інтерактивного представлення інформації, роботи з комплексом задач одночасно в одній темі, в одному проекті.
8 лютого у поточному році на ІІІ етап олімпіади авторський колектив як завжди надає регіональним оргкомітетам доступ до єдиного завдання з традиційних тем, авторські розв'язки та проект критеріїв оцінювання.
Крім того 9 лютого всі області отримають як доступ до завдань ІІ туру цьогорічної ІХ-ї олімпіади, так і позаконкурсне 2-х годинне завдання з WEB-технологій як модель завдання наступної - Х-ї олімпіади. Після закінчення ІІІ етапу саме позаконкурсне завдання та критерії оцінювання будуть опубліковані для всіх вчителів та учнів і на сайті олімпіади, і на та сторінках та у профільних групах з інформатики у Фейсбуці .
Ми стартуємо заплановане ще 8 років тому розширення спектру задач у доступних закладам освіти програмних засобах - починаємо підготовку до введення завдань з WEB-технологій у 2020-2021 навчальному році. До цього року в містах України проводились окремі олімпіади, конкурси, турніри з WEB-технологій (як у системі шкільної так і позашкільної освіти). Вони є фаховими, професійно направленими змаганнями. Задача ж державної предметної олімпіади - дати можливість випробування сил обдарованим дітям, які глибоко володіють предметом. Це дає змогу учасникам олімпіади не тільки отримати свою перемогу, а й мати ширший спектр для подальшого вибору спеціальності для навчання у виші, більший світогляд для розвитку у будь-якій професії.
І саме сьогодні, за 8 місяців до початку навчального року, ми публікуємо перші матеріали експерименту 2019 року у Дніпрі: 4-х годинне завдання з Дніпровської олімпіади з WEB-технологій, яке було створено як прототип завдання державної олімпіади. Його пропонуємо опрацювати вчителям і обдарованим учням для ознайомлення з технологією побудови завдання. Опис технології побудови завдання, рекомендації щодо програмних засобів, інформаційних ресурсів та саме завдання на сайті олімпіади, як і лист ІМЗО від 26.12.2019 № 22.1/10-4599 “Про проведення Всеукраїнської учнівської олімпіади з інформаційних технологій у 2019/2020 навчальному році”, який передбачає проведення змагання цьогоріч у звичному руслі та пропонує регіональним оргкомітетам олімпіади проведення позаконкурсного випробування з WEB-технологій або інший спосіб його використання для підготовки обдарованих учнів до олімпіади наступного року.
Чекаємо на раціональні пропозиції та нагадуємо офіційну адресу для пропозицій авторському колективу олімпіади: olymp_it@dnepredu.dp.ua
Дякуємо авторам за можливість розвивати олімпіаду! Дякуємо всім, хто надає пропозиції і робить наш авторський колектив і журі кращими і продуктивнішими! І, звичайно, окрема подяка вчителям, які розвиваються самі і мотивують до цього своїх учнів!
Лист ІМЗО від 26.12.2019 № 22.1/10-4599 “Про проведення Всеукраїнської учнівської олімпіади з інформаційних технологій у 2019/2020 навчальному році” : https://dnepredudp-my.sharepoint.com/…/Ef1KRYVC6gJDkaANznOv…
Рекомендації щодо підготовки до X-ї Всеукраїнської учнівської олімпіади з інформаційних технологій наступного 2020-2021 навчального року:https://dnepredudp-my.sharepoint.com/…/EeHdLSd99-FJlDj-8qf3…
Приклад завдання з WEB-технологій: https://dnepredudp-my.sharepoint.com/…/ETR4LCOa1CRFvEvOgfib…
Критерії для оцінювання завдання : https://dnepredudp-my.sharepoint.com/…/EQ73UizBn95GhNcdD38_…

Немає коментарів:

Дописати коментар