понеділок, 13 грудня 2021 р.

Конкурс «Вікіпедія для школи»

Вікіпедія — це не перешкода учителю, а інструмент, який може бути дуже корисним у навчальному процесі, якщо його використовувати правильно. Щоб українські школярі, студенти, їхні батьки та педагоги могли отримати у Вікіпедії точну та перевірену інформацію на теми шкільної програми, ГО «Вікімедіа Україна» щорічно проводить конкурс «Вікіпедія для школи».

До конкурсу можуть долучитися усі охочі освітяни та інші дописувачі Вікіпедії. 

Конкурсні категорії конкурсу у 2021 — 2022 році: всесвітня історія, географія, зарубіжна література, інформатика, історія України, математика, українська література, українська мова та фізика. 

Умови участі у конкурсі:

  • зареєструватися в українській Вікіпедії  за посиланням: перейти
  • заповнити анкету за посиланням: перейти
  • з 1 грудня 2021 до 28 лютого 2022 року створити чи поліпшити статті зі списку пропонованих статей 

Організатори створили списки статей на кожну із тем конкурсу. Зверніть увагу: поліпшувати та створювати статті, що не є серед запропонованими організаторами, можна лише після попереднього узгодження з організаційним комітетом (пишіть за адресою shkola@wikimedia.org.ua).

Математика перейти

Інформатика перейти

Після завершення конкурсу журі обирає переможців за кожною темою (шкільним предметом). Переможцями стануть конкурсанти, що наберуть найбільше балів у категорії, тобто матимуть найбільший якісний внесок. Нагородимо також автора/ку найкращої статті з кожного предмету. Один конкурсант може претендувати на перемогу у декількох темах.

Переможці отримають дипломи та призи: сертифікати інтернет-магазинів, сувеніри з символікою Вікіпедії, вікіпроєктів та конкурсу.

Детальніше про ці та інші умови конкурсу — на сайті shkola.wikimedia.org.ua

У четвер 9 грудня 2021 р., у вівторок 11 січня 2022 р. та четвер 10 лютого 2022 р. ГО «Вікімедіа Україна» проведе навчальні вебінари із основ редагування Вікіпедії, також заплановані сесії відповідей на запитання учасників для педагогів та усіх охочих взяти участь у конкурсі. Реєстрація на події за посиланням.

Немає коментарів:

Дописати коментар