вівторок, 11 грудня 2018 р.

Школа педагогічного зростання вчителів математики

Одним із завдань шкільної математики є формування в учнів свідомих та стійких обчислювальних навичок. Оскільки обчислювальна культура є тим необхідним запасом знань та вмінь, без якого не можливо розв’язати жодної математичної задачі, то вміння та навички швидко й точно виконувати обчислення є фундаментом вивчення математики та інших навчальних предметів. Саме цьому питанню приділили увагу на засіданні «Школи професійного зростання вчителів математики», яке відбулося  5 грудня на базі ЗОШ І-ІІІ ступенів №11.
Розпочалося заняття презентацією навчального закладу. Директор Герасим’юк Марія Василівна розповіла про особливості навчального закладу та досягнення учнів у різних інтелектуальних змаганнях.
Під час теоретичної частини засідання Інна Дмитрівна Терлецька, методист ММЦ закладів освіти, акцентувала увагу на актуальності та перспективності вибраної проблеми  та представила як можна формувати навички усних обчислень на уроках математики за допомогою різних ресурсів. 


Під час практичної частини заняття вчителі математики ЗОШ №11 ознайомили присутніх з досвідом своєї роботи: Голик Галина Антонівна провела майстер-клас з проблеми: «Роль усних вправ в активізації мисленнєвої діяльності учнів  на уроках геометрії»,  Семенюк Ольга Іванівна ознайомила з різними типами усних вправ та їх застосуванням на уроках алгебри, Чікал  Марина Іллівна поділилася досвідом роботи створення та використання усних вправ на уроках математики у 5-6 класах , а Ватаманюк Тетяна Василівна продемонструвала як працювати та створювати різні інтерактивні вправи за допомогою тренажера з усного математичного рахунку Прангліміне в режимі онлайн на освітньому сайті Міксіке.



На завершення  практичної частини учасники засідання виконували практичну роботу  "Побудова многогранників, тіл обертання та їх перерізів у програмному середовищі GeoGebra".

Немає коментарів:

Дописати коментар