вівторок, 26 березня 2019 р.

Міський семінар-практикум учителів інформатики


Учитель живе доти, доки він вчиться, тільки-но 
він перестає вчитися, у ньому помирає вчитель
К.Д.Ушинський
На сучасному етапі модернізації системи освіти й виховання в Україні особливої актуальності набуває питання підвищення й розвитку професійної компетентності вчителів загальноосвітніх шкіл. Розвиток сучасного суспільства породжує гостру необхідність в педагогах, які володіють високою професійною компетентністю. Які шляхи формування та вдосконалення професійної компетентності вчителя? Відповідь на це запитання намагалися знайти вчителі інформатики під час проведення семінару-практикуму, який відбувся 25 березня 2019 року на базі Чернівецької ЗОШ І-ІІІ ступенів № 4.

Відкрила семінар-практикум Інна Дмитрівна Терлецька, методист ММЦ управління освіти Чернівецької міської ради та наголосила на тому, що професійна компетентність педагога - це  одна з умов його успішної професійної діяльності. Директор школи Іван Ярославович Тивоняк розповів про навчальний заклад та побажав учасникам плідної праці.  Під час теоретичної частини методист ММЦ Терлецька Інна Дмитрівна ознайомила педагогів з шляхами формування та вдосконалення професійної компетентності педагогів.  
З досвідом своєї роботи з проблеми «Методика використання віртуальної 
інтерактивної дошки Padlet в освітньому процесі» поділилася Валентина Іванівна Йосипенко, вчитель інформатики ЗОШ №3.


Під час практичної частини вчитель інформатики ЗОШ №4 Гуцу Світлана Іванівна провела практикум з проблеми «Відображення графічних об’єктів засобами мови програмування Lazarus». Учителі мали можливість застосувати набуті знання на практиці. 


у рамках семінару відбувся майстер-клас з проблеми: «QR-коди в освітньому процесі», який провела Юлія Миколаївна Олійник, вчитель інформатики та математики ЗОШ №4. Учасники семінару, об'єднавшись у 4 групи, проходили квест з використанням QR-кодів. 


Завершився майстер-клас оригінальними побажаннями від учасників семінару.


Під час підведення підсумків учасники семінару підкреслили актуальність та важливість обговореної проблеми, відмітили професіоналізм, високий рівень та практичну направленість семінару.
Матеріали семінару   перейти 

Немає коментарів:

Дописати коментар