середу, 26 січня 2022 р.

Січневі засідання міських методичних об'єднань учителів математики та інформатики

Традиційно в кінці січня 2022 року в онлайн-режимі були проведені засідання міських методичних об'єднань вчителів математики та інформатики. 

На них було проаналізовано роботу міських методичних об'єднань за 1 семестр 2021/2022 н.р. та визначені основні напрямки роботи у 2 семестрі цього навчального року.  Юлія Андрух, керівник міського методичного об'єднання вчителів математики та Кристина Паращук, керівник міського методичного об'єднання учителів інформатики аналізуючи роботу зазначених методоб'єднань, особливу увагу звернули на роботу з обдарованими учнями. Вони зробили детальний аналіз результатів та участі учнів у ІІ етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад з математики, інформатики та інформаційних технологій та прокоментували участь команд Чернівецької міської територіальної громади в ІІІ етапі цих олімпіад. 

Засідання продовжилося моїм виступом, у якому я визначила основні напрямки роботи у 2 семестрі 2021/2022 н.р. Особливу увагу звернула на методичні рекомендації  щодо обсягу і характеру домашніх завдань (лист МОНУ від 29.10.2021 р. №1/9-651) та на зміни, які стосуються  ДПА/ЗНО-2022 з математики. Також наголосила важливість усвідомленого  вибору підручників для 5 класу НУШ, який відбудеться вже найближчим часом.  З учителями математики поговорили про Рамковий документ з математики як провідної галузі Міжнародного дослідження якості освіти PISA-2022 та про можливість безкоштовного доступу до електронного продукту, який розміщено на платформі Matific в рамках реалізації  проєкту «Матіфік в Україні». Учителям  інформатики повідомила про заходи щодо Дня безпечного інтернету, продемонструвала навчальний веб-редактор HTML "PRACTICE" від Юрія Чернієвського, керівника гуртка Центру дитячої та юнацької творчості Краснопільської селищної ради Сумської області та  електронні підручник та збірник задач з програмування мовою Python, які створений учителем інформатики  КЗЗСО "Рожищенський ліцей №2" Олександром Мізюком.

Оскільки одним з напрямків роботи кожного педагога є його професійний розвиток, то я запропонувала учасникам онлай-засідань можливості підвищення кваліфікації для педагогів від різних суб'єктів підвищення кваліфікації:

  • безкоштовні курси підвищення кваліфікації для для вчителів математики та інформатики, які планують викладати у 5-х класах за новим Державним стандартом базової освіти від Інституту педагогіки Національної академії педагогічних наук України;
  • безплатний онлайн-курс “Підвищення кваліфікації педагогічних працівників: нові  вимоги та можливості” від освітньої платформи  PROMETHEUS;
  • консультації та заходи неформальної освіти, які будуть проводитися центром професійного розвитку педагогічних працівників Чернівецької міської ради.
Також повідомила про можливість участі вчителів у ІІ відкритій  науково-практичній онлайн-конференції педагогічних працівників «Освіта. Досвід. Інновації», яку проводить ЦПРПП, різних конкурсах, вебінарах та інших заходах.




Немає коментарів:

Дописати коментар