понеділок, 5 грудня 2016 р.

"Учитель року - 2017". Останні випробування

Творчості, як і будь-якої діяльності, можна навчитися. 
Г. Апьтшуллер 

26 листопада – 02 грудня 2016 року. Цей тиждень для учасників І туру Всеукраїнського конкурсу «Вчитель року-2017» був найвідповідальнішим. Адже експертиза підручника і підготовка та захист навчального проекту – це ті випробування, які вперше проводилися за умовами Конкурсу. 

У чому полягала суть цих випробувань? Підготовка навчального проекту мала на меті перевірити вміння конкурсантів проектувати дослідницько-пошукову діяльність учнів. Протягом години його розробляли на тему, визначену фаховим журі в кожній номінації, потім презентували технологічну карту навчального проекту тривалістю до 20 хв., відповідали на питання членів журі. Максимальна оцінка – 30 балів. Учасники Конкурсу в номінації «Інформатика» - захищали навчальний проект «Алгоритми в нашому житті». 
Перевірити вміння конкурсантів аналізувати навчальний та науково-методичний апарат підручників для загальноосвітніх навчальних закладів – таку мету мало випробування «Експертиза підручника», яке оцінювалося у 20 балів. Учасник кожної номінації готував експертний висновок на одну логічно завершену тему підручника. Підручник та тема обиралися головами журі. Орієнтовні критерії оцінювання: аргументованість, обґрунтованість, вичерпність. Учасники Конкурсу в номінації «Інформатика» робили експертизу підручника «Інформатика. 8 клас» (автор Бондаренко О.О. та ін.). 
Найцікавіше попереду. Хто найкращий? Хто буде удостоєний честі представляти освіту Чернівців на обласному турі? Журі та організаційний комітет підраховують бали, приймають рішення. Хочеться подякувати компетентним членам журі Кишкан С.І, (гімназія №7), Колодрібській К.Т. (ліцей №1), Литвин В.Б. (ліцей №2). Брозинській К.М. (ЗОШ №24) за гарну співпрацю.
Та незалежно від результатів кожен з Вас, дорогі УЧАСНИКИ, уже переможець: для себе, бо пересилив страх, хвилювання і достойно представив свою роботу; для дітей, бо показав, що не потрібно боятися чогось нового, сміливо йти вперед; для адміністрації, бо кожен – гордість закладу; для освітньої галузі міста, бо продемонстрував свою фахову майстерність і довів, що горде звання «Учитель» носить заслужено і дано воно йому від Бога.







Немає коментарів:

Дописати коментар