вівторок, 24 жовтня 2017 р.

Семінар-практикум для вчителів інформатики

Дитина матиме потяг до уроків, якщо 
вона знайде у них умови для більш  
цікавого і стрімкого руху свого життя
Ш.О. Амонашвілі
20 жовтня 2017 року на базі Чернівецького ліцею №1 відбувся семінар-практикум для вчителів інформатики з проблеми «Впровадження інформаційних технологій навчання для розвитку інтелектуального і творчого потенціалу учнів та ключових компетентностей у процесі викладання інформатики».
Семінар відкрила методист ММЦ закладів освіти управління освіти Чернівецької міської ради Терлецька Інна Дмитрівна, яка обґрунтувала актуальність та перспективність вибраної проблеми. Директор ліцею Кінащук Наталія Леонідівна представила навчальний заклад та кафедру вчителів інформатики. 
Під час теоретичної частини методист ММЦ Терлецька Інна Дмитрівна ознайомила педагогів з навчальними ресурсами, які можна використовувати для реалізації наскрізних змістових ліній на уроках інформатики.   
Під час практичної частини вчитель ЗОШ І-ІІІ ступенів №5 Аністратенко Тетяна Валеріївна поділилася досвідом роботи з проблеми «Розвиток інтелектуального і творчого потенціалу учнів 5 класу шляхом розробки ігрових програм в середовищі Скретч» та презентувала свій навчально-методичний посібник «Алгоритми і програми», який можна використовувати на уроках інформатики у 5-му класі. Вчитель  інформатики ліцею №1 Колодрібська Катерина Тарасівна провела майстер-клас з проблеми:  «Деякі особливості створення зв'язків та ключів при роботі з реляційними базами даних». 
В рамках семінару-практикуму також відбулося практичне заняття «Створення проектів у середовищі програмування Lazarus», яке провела вчитель ліцею №1 Деркач Надія Йосипівна. Вчитель ліцею №1 Косован Василь Михайлович поділився досвідом роботи щодо підготовки учнів до олімпіади з інформатики.
Підсумок семінару було проведено у формі круглого столу, під час якого учасники семінару ділилися враженнями. Запрошені вчителі відмітили професіоналізм, високий рівень та практичну направленість семінару.











Немає коментарів:

Дописати коментар