понеділок, 30 жовтня 2017 р.

Школа молодого вчителя математики

Замало бути обізнаним в нових ідеях. 
Потрібно знати, де можна використати ці ідеї, 
вміти з ними поводитись, 
а не ними захоплюватись»
В.Сухомлинський
25 жовтня 2017 року на базі Чернівецького військово-спортивного ліцею-інтернату для молодих вчителів математики навчальних закладів міста відбулося заняття міської школи молодого вчителя з теми «Використання інформаційних технологій навчання як засіб підвищення ефективності уроку». Відкрила заняття Терлецька Інна Дмитрівна, методист з математики ММЦ управління освіти Чернівецької міської ради.

Інна Дмитрівна акцентувала увагу на тому, що нові інформаційні технології дають нові можливості для творчості, знаходження і закріплення будь-яких професійних навичок, дозволяють реалізовувати принципово нові форми і методи навчання, відкривають учням доступ до нетрадиційних джерел інформації, тому одним із засобів підвищення ефективності уроку є використання інформаційних технологій. Заступник директора з навчально-виховної роботи Палійчук Мирон Дмитрович презентував навчальний заклад, ознайомивши молодих педагогів з його особливістю та представив вчителів математики.
                 

Під час теоретичної частини Інна Дмитрівна ознайомила вчителів з можливостями використання ментальних карт у навчально-виховному процесі та з Веб-сервісами по створенню ментальних карт. Учасникам заняття було запропоновано відпрацювати техніку створення створити ментальної карти на уроці математики.

                           


Під час практичної частини молоді вчителі відвідали урок алгебри у 9 класі з теми: «Розв’язування систем лінійних нерівностей», який провела Козачук Наталія Федорівна. Також вчителька ознайомила присутніх з досвідом своєї роботи з проблеми «Використання інформаційних технологій навчання як засіб активізації пізнавальної діяльності учнів»

В рамках заняття відбувся майстер-клас Гирасимюк Ірини Іванівни з проблеми «Вчитель в інформаційному просторі», під час якого вона ознайомила присутніх із педагогічними інноваціями, які ґрунтується на інформаційних технологіях і сучасних засобах комунікації.




Корисним був для молодих вчителів психолого-педагогічний тренінг «Гнучкість мислення як засіб успішної навчальної діяльності», який провела практичний психолог закладу Андріцька Аліна Василівна.
По завершенні заняття молоді вчителі за круглим столом поділилися враженнями, висловили слова вдячності.


Немає коментарів:

Дописати коментар