пʼятницю, 22 грудня 2017 р.

Перемоги юних інформатиків на обласних конкурсах

Завершилися обласні етапи конкурсів "Байт"  та "Інформатик", які проходили на базі Чернівецького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді.
У конкурсі “Байт” взяли участь 52 вихованці гуртків інформаційних технологій обласного та міського центрів науково-технічної творчості учнівської молоді, збірна команда учнів міста Чернівці , команди з усіх районів області та деяких ОТГ, які були переможцями І етапу конкурсу. 


Збірну команду міста представляли  Брозинський Олег (ліцей №1), Корольов Вадим (ліцей №2),  Дряпак Олександра (ЗОШ 14), Марчук Дмитро (ЗОШ 19),  Кудельський Станіслав (СШ ОРТ №41), Ляшкевич  Лілія (гімназія №5).
В рамках конкурсу відбулися змагання в секціях: 
- ігрові програми - створення анімації з використанням графічних можливостей мови програмування Pascal. Учасники повинні були відтворити графічного зображення за зразком (фази Місяця та політ ракети на Місяць). 
- графічний редактор Paint - відтворення запропонованого графічного малюнку і розфарбування його на власний розсуд; 
- навчально-демонстраційні програми - створення презентації на тему “Історія виникнення телефону”. 
Відповідно до Положення, кожний учасник конкурсу представив домашню роботу в тій секції, в якій працював на конкурсі, а саме: 
- створення анімації з використанням графічних можливостей мови програмування Pascal – “Правила переходу дороги по світлофору”, 
- Scratch - “Правила дорожнього руху для велосипедистів”; 
- графічний редактор (Paint)1 (один) малюнок - вітальна листівка на тему “До Дня захисника України”; 
- навчально-демонстраційні програми (Power Point) творчий проект на тему “Людина з моєї родини, якою я пишаюсь! ” (статус в родині, приклади родинних справ, праця на благо інших, щоб мріяв наслідувати від своєї сім’ї). 


Переможці конкурсу визначалися за сумою балів домашнього та конкурсного завдань, перевага надавалась роботі виконаній під час конкурсу. 
При виконанні конкурсних завдань учасники продемонстрували високий рівень теоретичних знань з основ інформаційних технологій, алгоритмічного мислення, володіння мовою програмування, а також естетичний смак, знання кольорової палітри та художню майстерність. 
Міські школярі показали високий рівень теоретичних знань з основ інформаційних технологій, а також естетичний смак та художню майстерність та були відповідно нагороджені. 
За підсумками роботи журі переможцями визначені та нагороджені Грамотами Департаменту освіти і науки відповідних ступенів: 
Секція  “Програмування” на мові Pascal: 
- І місце - Брозинський Олег, учень ліцею №1. Керівник: Косован В.М.
- ІІ місце – Лукович Олег, вихованець МЦННТУМ, учень ЗОШ №24. Керівник: Брозинська К.М.
- ІІІ місце – Корольов Вадим, учень ліцею №2. Керівник: Литвин В.Б.
Секція “Програмування” Scratch: 
 І місце - Вакарчук Дмитро, вихованець гуртка ОЦНТТУМ, учень гімназії №2. Керівник: Спориніна Т.Т.
Секція “Навчально-демонстраційні програми Power Point ”: 
– І місце – Война Нікіта, вихованець гуртка ОЦНТТУМ, учень гімназії №2. Керівник: Спориніна Т.Т.
Секція “Графічний редактор Paint”:
- ІІ місце – Ляшкевич Лілія, учениця гімназії №5. Керівник: Федор Л.М.
- ІІ місце – Марчук Дмитро, учень ЗОШ №19. Керівник: Гавлюк Н.М.
- ІІІ місце – Діліон Владислав, вихованець ОЦНТТУМ, учень гімназії №2. Керівник: Спориніна Т.Т.
- ІІІ місце – Ліщук Ганна, вихованка МЦННТУМ, учениця ЗОШ №24. Керівник: Брозинська К.М.;

Всі учасники  обласного конкурсу “Байт”  нагороджені Сертифікатом учасника.



У конкурсі юних Веб-дизайнерів та користувачів ПК взяли участь  32 учасника з різних районів області та збірна команда учнів міста Чернівці, яку представляли Агарков Володимир (гімназія №2), Дроник Марія (гімназія №5), Дроник Владислав (гімназія №7) та Лунгу Денис (ЗОШ №5)

Конкурсанти змагались у трьох номінаціях: "Веб-дизайн", "Програмування", "Користувачі ПК". Учасники в кожній номінації виконували творче завдання (1 година) та представляли на розгляд журі домашні роботи.
У номінації "Веб-дизайн", в рамках національно-патріотичного виховання, потрібно було розробити сайт "Люди свободи". Інформаційний ресурс повинен містити інформацію про людей, які своєю працею та боротьбою в минулому столітті зробили можливим відновлення незалежності України. 
У номінації "Програмування" потрібно було  розв'язати 6 задач: визначення ваги звірів, перетворення ряду чисел, розрахунок: знижок у супермаркеті, потреб шкільної їдальні, роботи годинника та прохідність шафи у двері. 
У номінаціх "Користувачі ПК" учасники мали створити презентацію «Найди вірну відповідь», довідник "Пори року", засобами Microsoft Excel оформити спрощену шкільного журналу.
За результатами роботи журі переможцями стали:
Секція  “Програмування”:
– І місце - Іщенко Іванвихованець МЦННТУМ, учень ЗОШ №24. Керівник гуртка Брозинська К.М.
Секція “Користувачі ПК”:
– ІІ місце - Дроник Владислав, учень гімназії №7. Керівник: Кишкан С.І. 
– ІІ місце - Залізко Ярослава, вихованка ОЦ НТТУМ, учениця гімназії №2. Керівник гуртка Спориніна Т.Т.
Переможці у секції “Веб-дизайн”:
– ІІ місце - Лунгу Денисучень ЗОШ №5. Керівник: Аністратенко Т.В.




Джерела: https://versiits1.wordpress.com/  ;  http://www.ocnttum.com/

Немає коментарів:

Дописати коментар