вівторок, 20 лютого 2018 р.

Семінар-практикум вчителів інформатики

Роль педагога полягає в тому, щоб відкривати двері,
 а не в тому, щоб проштовхувати в них учня.
Артур Шнабель (австрійський педагог, піаніст і композитор)

Інформатизація суспільства вимагає підвищення рівня інформаційної компетентності учнів. Мабуть, саме тому однією з десяти ключових компетентностей, формування яких вимагає реалізація концепції Нової української школи, є інформаційно-цифрова компетентність. Як її сформувати на уроках інформатики? Відповідь на це запитання намагалися знайти вчителі інформатики під час проведення семінару-практикуму, який відбувся 16 лютого 2018 року на базі Чернівецької ЗОШ І-ІІІ ступенів №24.

Семінар відкрила методист ММЦ закладів освіти управління освіти Чернівецької міської ради Терлецька Інна Дмитрівна, яка обґрунтувала актуальність та перспективність вибраної проблеми. Інна Дмитрівна окреслила шляхи формування інформаційно-цифрової компетентності учнів на уроках інформатики. Оригінальною відеопрезентацією заступник директора з навчально-виховної роботи Лозова Ольга Володимирівна представила навчальний заклад та кафедру вчителів інформатики.



Під час практичної частини досвідом роботи з проблеми «Формування інформаційної компетентності на уроках інформатики у початковій школі» поділилася молодий педагог ЗОШ №24 Чепіль Оксана Василівна. Вчитель інформатики СШ ОРТ №41 Фрейліхман Грета Йосифівна ознайомила присутніх з системою роботи  на уроках інформатики та представила свою методичну наробку «Навчально-тренувальний практикум з теми «Текстовий редактор Microsoft Word»».


В рамках семінару-практикуму присутні педагоги взяли участь у майстер-класах, які провели вчителі інформатики ЗОШ №24 Брозинська Катерина Мирославівна з  проблеми «Графічні можливості мовою програмування та їх роль у формуванні  інформаційно-цифрової компетентності учнів» та Федик Михайло Васильович  з проблеми:  «Програмування як основна складова інформаційних компетентностей  школяра».








По завершенні практичної частини вчителі за круглим столом ділилися враженнями, обмінювалися досвідом, висловили слова вдячності всім, хто долучився до проведення семінару. Запрошені вчителі відмітили професіоналізм, високий рівень підготовки семінару, а також його практичну спрямованість.

 Матеріали семінару завантажити



Немає коментарів:

Дописати коментар