пʼятницю, 9 квітня 2021 р.

Хороший учитель не пропускає жодної нагоди, щоб навчити чогось корисного. Я. А. Коменський

Використання інформаційних технологій відкривають вчителю математики нові можливості при проведенні уроків, дозволяючи зробити їх різноманітнішими за формами, уникнути шаблонності, підвищити інтерес учнів до навчання, відкриває нові організаційні форми навчання, сприяє підвищенню мотивації та формуванню ключових компетентностей учнів. Саме тому на засіданні міської школи молодого та малодосвідченого вчителя математики, яке відбулося 8 квітня 2021 року в онлайн-форматі,  обговорювали проблему "Використання інформаційних технологій навчання як засіб підвищення ефективності уроку". 

Розпочалося заняття з інтерактивного опитування молодих педагогів щодо використання ними  на своїх уроках інформаційних технологій. Результат опитування показав, що більшість учителів  використовують ІКТ-технології, тому при обговоренні цих результатів зробили висновок - ця проблема є актуальною, особливо в умовах дистанційного навчання. Адже використання ІКТ у процесі навчальної діяльності  дає змогу досягнути якісно вищого рівня наочності уроків математики, значно розширює можливості активізації діяльності школярів, що зрештою призводить до формування позитивного ставлення учнів до вивчення математики. 

Досвідом своєї роботи з цієї проблеми поділилася Ольга Гоян, керівник ШММВ, учитель математики гімназії №5. Ольга Василівна звернула увагу на різні програми для створення малюнків по координатах та проведення комп'ютерного тестування, а також на онлайн-ресурси для створення інтерактивних вправ.

Зацікавила молодих педагогів презентована мною добірка інтерактивних онлайн-ресурсів, які можна використовувати на уроках математики для візуалізації навчального матеріалу, зокрема онлайн-тренежери, інтерактивні симуляції, візуальні та динамічні моделі, інтерактивні комплекси. Завданням практичної частини для учасників було запропоновано створити динамічну модель в середовищі GeoGebra.

Під час підведення підсумків учасники засідання визначали за рейтингом, які ресурси їм найбільше сподобались за допомогою інтерактивної презентації Mentimetr та висловили слова вдячності за цікаву та корисну інформацію. Усі слухачі ШММВ математики отримали інформаційні матеріали за темою засідання.


Немає коментарів:

Дописати коментар