четвер, 12 січня 2023 р.

КРАЩИЙ ГЕНДЕРНОЧУТЛИВИЙ STEM-УРОК - 2022

З огляду на сучасні виклики підготовки майбутнього покоління, актуальність розвитку напрямів STEM-освіти в Україні потрібна онлайн-база гендерночутливих STEM-уроків, яка б допомагала вчителям та вчителькам навчати дітей так, щоб мотивувати підлітків, зокрема дівчат, до вивчення STEM-предметів. Це ще більше є актуальним у часи  повномасштабної війни. 

З метою створення бази даних таких розробок і  готових онлайн-уроків та онлайн-заходів для користування вчительською спільнотою й популяризації основних ідей STEM-освіти ГО «Центр «Розвиток корпоративної соціальної відповідальності» у партнерстві з компанією «Mondelēz International» за підтримки ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти» проводить конкурс “Кращий гендерночутливий STEM-урок”. 

👉 Конкурс проводиться на добровільних засадах, є відкритим і безкоштовним для педагогічних працівників закладів освіти України державних форм власності

👉 Для участі в Конкурсі Учасники подають індивідуальну заявку або групову (не більш як 3 особи в групі).

👉 Конкурсна робота містить: методичну розробку STEM-уроку/заняття із використанням інформаційно-комунікаційних технологій (наприклад, мобільні та веб застосунки, онлайн ігри тощо), допоміжні матеріали, медіафайли, онлайн-презентацію.

👉 Конкурс проходить у чотири етапи:

  • Перший етап (22.12.2022-22.01.2023) інформаційний — інформування потенційних Учасників/ць про проведення Конкурсу, прийом заявок і подання робіт для участі в Конкурсі. 
  • Другий етап (2.01.–06.02.2023) відбірковий — оцінка та відбір найкращих робіт для участі у третьому етапі Конкурсу.
  • Третій етап (06.02. –10.02..2023) підготовчий до фіналу — майстер-клас для фіналістів/ок та підготовка до фінального заходу.
  • Четвертий етап – 15.02.2023 —  фінальний захід, публічний онлайн-захист найкращих робіт через онлайн-платформу ZOOM та з прямою трансляцією на YouTube, оцінювання журі та нагородження Переможців/ниць Конкурсу
👉 До 28 лютого 2023 року — представлення конкурсних робіт Переможців/-ниць на  онлайн-платформі https://stem-lessons.info/ для користування вчительською спільнотою й популяризації основних ідей STEM-освіти.

📌Реєстрація та детальніша інформація на сайті Конкурсу перейти

Немає коментарів:

Дописати коментар