середу, 1 березня 2017 р.

Школа молодого вчителя математики

Учень не чаша яку необхідно наповнити, а факел, який потрібно запалити.
21 лютого на базі Чернівецької ЗОШ І-ІІІ ступенів №20 для молодих вчителів математики навчальних закладів міста відбулося чергове заняття міської школи молодого вчителя з теми «Формування креативних компетентностей на уроках математики та їх удосконалення при підготовці до ДПА/ЗНО».
Відкрила заняття Терлецька Інна Дмитрівна, методист з математики ММЦ управління освіти Чернівецької міської ради. Інна Дмитрівна акцентувала увагу на тому, що актуальність обраної теми визначена насамперед вимогами часу та соціальним замовленням, через те, що саме творча особистість є конкурентноспроможною в сучасному світі. Креативна особистість — це творча особистість, у якої під впливом зовнішніх факторів з’явилися необхідні для актуалізації її творчого потенціалу додаткові мотиви, особистісні здібності, що сприяють досягненню творчих результатів в одному чи кількох видах діяльності.
Директор школи Деркач Жанна Іванівна представила навчальний заклад та окреслила особливості навчально-виховного процесу у ньому. Вчитель математики Мацко Наталія Василівна ознайомила молодих колег з теоретичними аспектами та поділилася досвідом формування креативних компетентностей учнів на уроках математики. Слухачі ШМВ мали можливість побачити інтегроване заняття з підготовки до ЗНО у 10 класі з математики та фізики. Про роль математики у вивченні природничих наук розказала Ротар Галина Орестівна, вчитель фізики, заступник директора з НВР. Корисним було для молодих вчителів корекційно-розвивальне заняття з попередження емоційного виснаження вчителя, який провела практичний психолог Кіліпенко І.В. По завершенні заняття молоді вчителі за круглим столом поділилися враженнями та висловили слова вдячності всім, хто долучився до проведення заняття.



                                                  

Немає коментарів:

Дописати коментар