четвер, 23 березня 2017 р.

Школа молодого вчителя математики

Майстерність  учителя полягає в умінні
 вчити дітей мислити; кожний педагог
повинен виховувати розум учнів,
без цього школа перестане бути школою.
В.О.Сухомлинський
22 березня 2017 року на базі загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №14 для молодих вчителів математики навчальних закладів міста відбулося чергове заняття міської школи молодого вчителя з теми «Шляхи підвищення пізнавальної активності учнів». Відкрила заняття Терлецька Інна Дмитрівна, методист з математики ММЦ управління освіти Чернівецької міської ради.

 Інна Дмитрівна акцентувала увагу на тому, що процес навчання повинен не тільки давати учням знання, уміння і навички, впливати на їхню свідомість і поведінку, але й розвивати пізнавальну активність. Адже основною умовою успіху в розвитку мислення є висока пізнавальна активність самих учнів, а творче ставлення до визначених завдань може бути показником творення особистості. Директор школи Кулянда Ярослав Петрович  цікаво представив візитну картку школи,  ознайомивши педагогів з історією школи та її видатними випускниками.
Під час практичної частини вчитель математики Черевко Наталія Степанівна  представила пристендовий урок у 5 класі з теми «Додавання та віднімання звичайних дробів з однаковими знаменниками». Також молоді вчителі відвідали урок математики у 6 класі з теми «Розв’язування рівнянь», який провела Лелик Олеся Іванівна.  В рамках заняття відбувся майстер-клас Черевко Н.С. з проблеми «Активізація пізнавальної діяльності учнів на уроках математики», на якому вчителька показала шляхи підвищення пізнавальної діяльності учнів.

По завершенні практичної частини молоді педагоги за круглим столом ділилися враженнями та висловили слова вдячності всім, хто долучився до проведення заняття.



Немає коментарів:

Дописати коментар