неділю, 5 березня 2017 р.

Школа молодого вчителя інформатики

Учитель живе доти, доки він вчиться, 
тільки-но він перестає вчитися, 
у ньому помирає вчитель 
К.Д.Ушинський
1 березня 2017 року на базі загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №16 для молодих вчителів інформатики навчальних закладів міста відбулося чергове заняття міської школи молодого вчителя з теми «Підвищення компетентності вчителя завдяки Інтернет-ресурсам».

Відкрила заняття Терлецька Інна Дмитрівна, методист з математики ММЦ управління освіти Чернівецької міської ради. Інна Дмитрівна акцентувала увагу на тому, що успіх, у першу чергу залежить від учителя, його творчого потенціалу, готовності до безперервної самоосвіти. Важливу роль у забезпеченні позитивних змін в системі освіти має вирішити удосконалення професійної компетентності педагогічних кадрів та підвищення їх наукового і загальнокультурного рівня. Педагоги нового покоління повинні вміти кваліфіковано обирати та застосовувати саме ті технології, які повною мірою сприятимуть досягненню мети, а саме гармонійному розвитку учнів із урахуванням їхніх індивідуальних особливостей.
 Директор школи Гайсенюк Валерій Якович представив навчальний та окреслив особливості навчально-виховного процесу у закладі.
Під час теоретичної частини Інна Дмитрівна оглядово ознайомила молодих вчителів з освітніми інтернет-ресурсами, які можна використовувати для підготовки до уроків інформатики, а вчитель інформатики ЗОШ №16 Білоус Сергій Вікторович звернув увагу на шляхи підвищення компетентності вчителя завдяки Інтернет-ресурсів та на використання онлайнових дидактичних матеріалів на уроках інформатики. Керівник ШМВ, учитель інформатики ЗОШ №24 Брозинська Катерина Мирославівна поділилася досвідом роботи з розвитку творчих здібностей на уроках інформатики та продемонструвала роботи учнів, які зайняли призові місця на різних конкурсах.
Під час практичної частини слухачі ШМВ  спробували використання онлайнового середовища Learningapps для підготовки різноманітного онлайнового дидактичного матеріалу. 
По завершенні заняття молоді вчителі за круглим столом висловили свої враження та слова вдячності всім, хто долучився до проведення заняття.









Немає коментарів:

Дописати коментар