четвер, 30 березня 2017 р.

Семінар-практикум для вчителів інформатики

Ми позбавляємо дітей майбутнього,
якщо продовжуємо вчити сьогодні так, 
як вчили цьому вчора.
Джон Дьюн
29 березня 2017 року на базі Чернівецької гімназії № 5 відбувся семінар-практикум для вчителів інформатики з проблеми: «Використання інтерактивних методів навчання на уроках інформатики».
Семінар відкрила методист ММЦ закладів освіти управління освіти Чернівецької міської ради Терлецька Інна Дмитрівна, яка обґрунтувала актуальність та перспективність вибраної проблеми.
Директор школи Мінакова Тетяна Георгіївна представила навчальний заклад та кафедру вчителів інформатики.
Під час теоретичної частини вчитель інформатики гімназії №5 Федор Леся Мирославівна ознайомила присутніх з ключовими змінами до проекту оновлених навчальних програм з інформатики у 5-9 класах, а заступник директора з методичної роботи гімназії № 2 Скрипська Ганна Володимирівна повідомила про цифрову грамотність педагога.   
Під час практичної частини методист ММЦ Терлецька Інна Дмитрівна ознайомила педагогів з веб-інструментами формуючого оцінювання, показала використання мобільного додатку Plickers та разом з вчителями  протестувала веб-сервіс Triventy. Вчитель  інформатики ліцею №2 Литвин Вікторія Богданівна поділилася досвідом роботи зі створення інтерактивних робочих аркушів  за допомогою  сервісу Wizer.me, а також дала порівняльну характеристику і показала як працювати з веб-сервісами Kahoot та Quizizz.
В рамках семінару-практикуму відбулися два майстер-класи вчителів гімназії № 5: Федор Лесі Мирославівни з проблеми «Алгоритмізація та програмування у курсі інформатики» та Порушник Марини Василівни з проблеми  «3D-графіка у шкільному курсі інформатики». 
По завершенні практичної частини педагоги за круглим столом  ділилися враженнями, обмінювалися досвідом. Запрошені вчителі відмітили професіоналізм, високий рівень та практичну направленість семінару.









Немає коментарів:

Дописати коментар